Gedenksieraden (asrelikwieën)

De helft van alle nabestaanden kiezen na overlijden van hun dierbaren voor crematie. Dit blijkt uit een recent onderzoek uitgevoerd in opdracht van het blad Quest. Het is tegenwoordig ook mogelijk om een geringe hoeveelheid as van de overledene op het lichaam te dragen

Nogal wat nabestaanden vinden alleen een urn met as immers nogal afstandelijk. Bovendien willen meer nabestaanden een persoonlijk aandenken aan de overledene. Een als een prachtig gouden sieraad uitgevoerde As-relikwie dat een symbolische hoeveelheid as bevat, maakt dat nu mogelijk.

 
  Deze speciaal ontworpen sieraden kunnen een symbolisch kleine hoeveelheid as bevatten van mens of zelfs dier. Zo worden het relikwieen met een grote emotionele waarde; persoonlijke objecten die men kan koesteren en die belangrijk kunnen zijn bij het verwerken van het rouwproces.
Ook het verleden van de overledenen kunnen we tot uitdrukking brengen via een As-relikwie. Bijvoorbeeld door laten uitstralen van beroep, grote liefhebberij of bijzondere wens. Veel van dit soort zaken zijn goed uitvoerbaar.Graag geven we hiervoor op uw verzoek nadere uitleg. We tonen hier een voorbeeld van een As-relikwie van een overleden autospuiter. Dit stukje miniatuurgereedschap maakten we ook in opdracht. Het spuitreservoir, gevuld met een kleine hoeveelheid as, werd zo een onvergetelijke herinnering voor de nabestaanden.  
  Op deze pagina ziet u een aantal voorbeelden van gedenksieraden die reeds zijn geleverd. Al deze en nog te vervaardigen modellen kunnen ook voorzien worden van extra graveringen (bloemmotief, naam, data). Ook toevoegen van fantasiestukken of het bijzetten van diamanten is mogelijk. De asrelikwieën stralen soberheid, maar geen somberheid, uit. Ze bezitten vooral een zeer grote emotionele waarde. Een waardevolle, fraai uitgevoerde en vooral unieke bezitting,zodoende, die u kunt koesteren waar en wanneer dan ook.
Alle sieraden zijn voorzien van de officiele keurmerken Goud en zilver. De gedenksieraden worden geleverd zonder collier. Tegen bijbetaling is levering met een bijpassend  gouden collier ook mogelijk .Uiteraard kunt u ook uw eigen gouden collier gebruiken.  
     
Voor meer informatie over de vele mogelijkheden voor gedenksieraden kunt u altijd persoonlijk contact met ons opnemen.