Links

   
     
 

De Nederlandse Lapidaristen Club stelt zich ten doel het verzamelen, bewerken en verwerken van gesteenten, sierstenen, mineralen en andere toepasselijke materialen te bevorderen. De NLC is gevestigd in Den Haag.waar zij over 2 clublokalen beschikt. Bovendien heeft zij zowel in Haarlem als in Midden Nederland (Groenekan, gem. De Bilt) een werkgroep die beide ook over een eigen ruimte beschikken.

Om haar doel te verwezelijken biedt de NLC haar leden diverse mogelijkheden.

Zij helpt hen bij het vergaren van kennis en informatie door:

  • het uitgeven van een tweemaandelijks tijdschrift
  • het geven van lezingen
  • het organiseren van cursussen en activiteiten op het gebied van micromounts, edelsteenkunde en het determineren van mineralen en edelstenen
  • een bibliotheek

Verder biedt de vereniging informatie over vindplaatsen, organiseert zij drie maal per jaar een mineralenbeurs, organiseert zij excursies en heeft zij ook speciale bijeenkomsten voor de jeugd.

 
     
  Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis  
     
  Het Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis heeft als missie om de kennis over de natuur, haar enorme diversiteit en schoonheid en de processen die daarin plaatsvinden, voor een breed publiek toegankelijk en begrijpelijk te maken. Naturalis richt zich daarbij op individuele bezoekers en gezinnen, studenten en scholieren en wetenschappers en amateurs. In de enorme collectie van dit prachtige museum bevinden zich o.a. ook 440.000 gesteenten en mineralen. Bezoek de website voor meer informatie en zelfs virtuele rondleidingen.