Verzorging van uw sieraden

Reinigen / polijsten

Het schoon houden van uw sieraden kan op vele verschillende manieren. Wat voor veel sieraden goed werkt is gekookt of heel heet water met wat afwasmiddel en een scheutje ammonia. Deze oplossing ontvet heel goed, en met een zachte tandenborstel kunt u binnenkanten van ringen en onderkanten van stenen schoonmaken. Voorzichtigheid is echter geboden bij zachtere, poreuze stenen, zoals b.v. bloedkoraal, malachiet of lapis lazuli. Deze kunnen hier dof van worden. Vraag bij twijfel eerst om advies om te voorkomen dat uw sieraden beschadigen.

Er bestaan ook allerlei chemische middelen, speciaal ontwikkeld voor onderhoud van sieraden. In ons aanbod vindt u de producten van Hagerty. Deze kunt u het best alleen gebruiken voor sieraden zonder stenen.

Onze favoriete poetsdoekjes zijn de "wipes" van het merk Connoisseurs. Deze dunne doekjes met fijn krijt geimpregneerd geven met minimale inspanning een maximaal resultaat. Een groot voordeel van deze doekjes is, dat ze veilig te gebruiken zijn voor alle sieraden, en dat ze een polijstend effect hebben. Deze doekjes zijn vanzelfsprekend ook bij ons verkrijgbaar.

Schone sieraden zijn niet automatisch weer glanzend, dit wordt alleen bereikt als er niet te veel ondiepe krassen in het oppervlak zitten. Om de krasjes te verwijderen is het nodig te polijsten. Wanneer u niet tevreden bent over uw eigen resultaat, kunt u natuurlijk altijd uw sieraden schoon laten maken en polijsten in ons atelier. Daar hebben wij diverse methoden om veilig te kunnen omgaan met kwetsbare materialen, en hoeft u zelf geen enkel risico te nemen.

Hoe ga ik met mijn sieraden om?